Vpis novih članov v sezoni 2019/2020

V SEPTEMBRU vsak ponedeljek, sredo in petek od 18 do 20 ure v telovadnici OŠ Izlake.
Info: 040/360-316

Kako do nas!

Zadnje novice

EVROPSKI PRVAK Zasavčan Tilen Zajc

Pretekli teden je v Grčiji potekalo člansko Evropsko prvenstvo v kickboxingu. Udeležilo se ga je 500 najboljših borcev iz 33 evropskih držav.

Slovenska reprezentanca je imela zadnji dan tekmovanja v petek 25.11.2016, ko so potekale finalne borbe štiri svoje predstavnike. Med njimi je bil tudi Izlačan član kluba Pon*Do*Kwan Izlake, Tilen Zajc. V point-fightu v kategoriji do 74kg se je za najvišjo stopničko boril z Ircem Hoong Ki Loojem.

22-letni Izlačan je dvoboj začel zadržano: »Nasprotnik je dokazal, da je zasluženo prišel v finale. V prvi rundi me je nekoliko presenetil s tehniko iz taekwondoja, pa tudi sam sem začel nekoliko v krču. V drugi rundi sem se uspel sprostit, uspel uveljaviti svojo borbo, takšno kot znam in na koncu se je izšlo.«

Sodniško točkovanje se je ustavilo pri izidu 13:3, kar je pomenilo zmago za Tilna po točkovni razliki. Z enako točkovno razliko je Zajc v polfinalu ugnal tudi Italijana Farino, medtem ko je bil rezultat v njegovem četrtfinalnem dvoboju z Madžarom Veresem, sicer večkratnim evropskim in svetovnim prvakom, po prvem podaljšku 13:13. Tam je naš reprezentant slavil v boju na zlato točko. Srečna trinajstica? »Prej nisem bil niti pozoren na to, ampak očitno se ponavlja in če je za nekatere nesrečna, je zame očitno srečna…zanimivo!«

Tako je Tilen lanskoletnemu naslovu svetovnega podprvaka, letos dodal še naslov Evropskega prvaka.

Z nastopi Tilna je bil zelo zadovoljen tudi njegov trener Srečko Rozman, ki je bil tokrat na tekmovanju v vlogi selektorja Point fight reprezentance Slovenije.

Čestitke obema!